Virgil

CONCURSUL DE ECONOMIE PENTRU STUDENŢI ŞI ELEVI „VIRGIL MADGEARU”- EDIŢIA a IX-a, 2022

20.05.2022

Prezentare completă și galerie foto

Perioada desfăşurării: 18-19-20.05.2022

Scurtă descriere:

Evenimentul s-a desfăşurat în zilele de 18, 19 şi 20.05.2022, fiind organizat de către Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad - Facultatea de Ştiinţe Economice, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi s-a dorit a fi o punte de legătură între învăţământul preuniversitar şi cel superior economic.

Obiectivul fundamental al concursului are în vedere stimularea spiritului critic și a cercetării științifice în rândul studenților, dar și familiarizarea elevilor de liceu cu mediul academic și testarea gradului de asimilare a cunoştinţelor din domeniul economic în rândul acestora.

Deschiderea festivă a proiectului a avut loc în data de 18.05.2022 ora 9.00 în Sala Senatului din cadrul U.A.V. Arad, continuând cu prima fază destinată concursului studenţilor. Astfel, au fost depuse 182 de lucrări (eseuri, articole şi referate ) de către studenţii Universităţii Aurel Vlaicu din Arad.

În data de 18.05.2022, începând cu ora 09:00, în sălile D13 și D20 din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, a avut loc sesiunea de susţinere eseuri şi referate elaborate de către studenţi. Au participat peste 200 de studenți, fiind depuse 182 de lucrări, o parte din proiecte fiind elaborate în parteneriat (2 studenți). Ceilalți studenți au participat în mod interactiv, adresând întrebări și completând prezentările.

Lucrările au fost centrate pe problematica economică, studenții prezentând eseuri, articole şi referate cu multiple teme economice de actualitate.

Concursul destinat studenţilor s-a finalizat cu premierea câștigătorilor şi înmânarea diplomelor de participare tuturor studenţilor înscrişi în concurs. Premiul I a fost disputat de studenta Lostun Cristina-Maria-Ionela , Specializarea ECTS, an III, Premiul II a fost atribuit studentei Tudor Mihaela de la specializarea ECTS an II, iar Premiul III a fost conferit studentei Komalpreet Kaur de la specializarea Management, an II.

În data de 20.05.2022, ora 09:00, în sediul Expo Arad, Pavilion A, et.1, s-a desfășurat faza a II-a, respectiv concursul elevilor de la cele 8 licee participante: Liceul “Sever Bocu” din Lipova, Liceul Tehnologic din Chişineu Criş, Liceul Tehnologic ”Ion Creangă” din Curtici, Liceul Teoretic Pâncota, Colegiul Economic Arad, Colegiul “Csiky Gergely”Arad, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad şi Colegiul ”Mihai Viteazul” din Ineu.

Cea mai bună lucrare premiată la concursul studenților din cadrul Universităţii ”Aurel Vlaicu” din Arad a fost expusă de studenta Lostun Cristina Maria, în faţa elevilor şi profesorilor din cadrul liceelor cu profil economic. În acest fel, elevii de liceu au fost familiarizaţi cu tipuri de activități specifice mediului universitar.

Concursul destinat elevilor s-a finalizat cu desemnarea câștigătorilor, premierea şi înmânarea diplomelor de participare tuturor elevilor membri ai echipajelor cât și profesorilor coordonatori ai echipajelor. La orele 12 a avut loc desemnarea câştigătorilor: Colegiul Economic Arad (premiul I), Colegiul “Csiky Gergely”- Arad (premiul II), Liceul “Sever Bocu” din Lipova (premiul III) şi Liceul Tehnologic Ion Creangă din Curtici (menţiune).

Evenimentul se află la a IX-a ediţie, numărul studenţilor participanţi cu lucrări fiind mai mare față de anul trecut, iar nivelul calității lucrărilor este tot mai ridicat.